Siostra Olga, nazaretanka, współpracowała z naszą redakcją, gdy była w domu zakonnym w Częstochowie. Teraz przebywa na misjach na Ukrainie. Serdecznie ją pozdrawiamy.
Składniki:
1 główka sałaty lub kapusty pekińskiej, 3 pomidory, 2 zielone ogórki, ser ziołowy typu feta, pęczek szczypiorku, 20 dag żółtego sera, 3 łyżki koperku, pieprz, sól, jogurt lub majonez niskokaloryczny
Wykonanie:
Sałatę podzielić na kawałki, obrane ze skórki pomidory pokroić w ósemki, ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę, ser feta również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ułożyć w koło. Doprawić solą, pieprzem. Polać jogurtem lub majonezem. Posypać posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i startym żółtym serem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu